Tuesday, January 23, 2018

Jo, Hampl dobře:

Zase o Jiřím Drahošovi. Tuším, že ho už máte plné zuby. Já ostatně taky. A doufám, že brzy o něm přestaneme slyšet, resp. budeme o něm číst jen v černé kronice v souvislosti s vyšetřováním peněz, které se ztratily v akademii věd v době, kdy tam Drahoš šéfoval (čímž netvrdím ani nenaznačuji, že je ukradl on osobně). Nicméně následující poznámku si nemohu odpustit.
Drahošova kampaň vyhlásila dvě „zakázaná témata“, o kterých je prý neslušné mluvit. Jedním z nich je imigrace – Drahoš byl chvíli fanatický vítač, pak zase není vítač, pak zase nemůžeme odmítat... a postupně vysvítá, že bude podporovat neomezený proud islámských imigrantů do České republiky. Takže jeden průšvih.
Druhé „zakázané téma“ je Drahoš a Stb. Nemám přístup k žádným tajným informacím, nicméně i pohledem běžného selského rozumu tady něco smrdí. Komunisté Drahoše pouštěli do kapitalistických zemí, přitom nebyl členem strany ani nespolupracoval s žádnou tajnou službou ani se ho žádná tajná služba nepokusila získat pro spolupráci ani z něj netahala informace. Pokud je to pravda, tak se jednalo o jediný takový případ v celém Sovětském bloku. Nebo to bylo trochu jinak. Nemusí to nutně znamenat, že Drahouš je padouch, třeba existuje rozumné vysvětlení. V každém případě ale to vysvětlení dluží veřejnosti. Takhle tu máme kandidáta s nejasnou minulostí, který je schopen lustračním osvědčením doložit, že v současném archivu není jeho složka. To je hodně málo.
Mimochodem, když jsme u té Mynářovy prověrky, dostal by prověrku Jiří Drahoš?

No comments:

Post a Comment