Friday, January 12, 2018

Sdílím kamaráda MK: "Při porovnávání minulé a současné prezidentské volby člověka napadá:

Tehdy ještě málokomu docházelo, jak silnou kartou se stane všelidově zvolený prezident. Kór, když to bude formát Zemanova typu. Taky bylo před migrační krizí, globální důležitost Zemana chápali antiislámisté - a to je asi tak všechno.

"Establišment" nasadil nejdříve Želé I., pak senilu, ve kterém i kavárník Bělohradský poznal simulakrum - mediálně vyfutrofanou loutku. Ostatní kandidáti - ten potetovaný typan, strejda z ODS co si nikdy nemyslel nic, Dientbier za ČSSD, který sice měl agendu, ale sám nevěděl jakou - připomínají, při zpětném pohledu, poslední ozvu recesistických 90. let. Skoro nikdo prostě netušil, oč se hraje.

Po 5 letech Zemana v úřadu chápe výźnam prezidenta snad každý. Ba co víc, světový vývoj z něj udělal globálního hráče. Vklíněno mezi antiislámské Polsko a "Rakousko-Uhersko", stalo se Česko strategickým územím prvního řádu. Od dob Bismarcka (a Mnichova?) nikdy tolik neplatilo, že "kdo je pánem Čech, je pánem Evropy".

"Kavárna" to postupně pochopila. Proto eskalace jejich útoků (od srandovních trenclí na hradě, přes červené karty až po pokusy vyprovokovat "Majdan"). A přesto - PŘES TO - nebyli schopni vygenerovat jediného soupeře, který by se Zemanovi vyrovnal mentálně, a možná jednoho, který plně chápe, oč v téhle hře jde.

Dovedete si představit KOHOKOLI z těch osm "antiZemanů", jak hraje tu nejvyšší globální politiku, která se v příštích letech od "pána Čech" právem čeká?

Podívejte se na mapu .... kde je Praha, kde Vídeň, kde Budepešť, kde Varšava. Kde Brusel, Berlín, Istambul ... kde Moskva a kde Washington D.C.

Během 5 let se Čechy, z recesistické země kde o nic nejde, staly bojištěm."

No comments:

Post a Comment